2015. jún 17.

DUDIK 2015

írta: Duna Dog Center
DUDIK 2015

Ha egy jó csapat összegyűlik

Szerencsésnek mondhatom magam. Imádom a munkámat és az embereket, akikkel dolgozhatok és ők is szeretik a velem való közös munkát.

Már az I. Szülinapi Bulin kiderült, hogy egy nagyon jó csapat gyűlt össze a suliban, de most végérvényesen bebizonyosodott. 

Idén is megrendezték a Dunaújvárosi Főiskola fesztiválját a DUDIK-ot. Tavaly már sikert arattunk ott, így folytattuk ezt a hagyományt.

 

Már előre nagyon sokat készültünk a bemutatóra, hiszen azt szerettük volna, ha eltudjuk kápráztatni mind a rendezőket, mind pedig a nézőket.

Régi és új dolgokkal is készültünk. Az első amit bemutattunk a keresés volt. Attila és Profi rettenetesen jó párost alkotnak ebben. Profi már egy előképzett kereső kutya szakosítás előtt. Ha szolgálatba állna egy adott kábítószer szagával kötnék össze a játéka szagát. Hiszen a keresés során a kutya nem tudatosan keresi a kábítószert, így mikor megtalálja jutalmat is kap. Egy kis csavar is volt a dologban, mivel idegenek rejtették el labdát, ráadásul az autó belsejébe, ahol még nem keresett. Majd pedig az autó alá teljesen berejtette a kistesóm :)

Ezután következett Tomi és Apolló, akik versenykoreográfiákat mutattak be egy kis csavarral. A szituáció során egy illetéktelen behatoló volt az Attila, akit a Tomi megállított az Apollóval (felugatás). Addig ugatta a segédet, amíg a gazdája oda nem ért, ha megmozdulna egyből megfogná, de egyébként csak ugatta a segédet. Ezután visszakísérték a házhoz a behatolót, majd amíg a Tomi telefonált megszökött az Attila. Apolló utána iramodott és leteperte. Egy újabb őrzés következett, ami után egy jutalomfogást.

A tárgy őrzés nagy kedvencünk, hiszen Kriszti és Silver nagyon profik ebben. Az, hogy egy kis kutyában ekkora erő és bátorság van mindenki számára izgalmas és meglepő. Attila egy dunaújvárosi hajléktalant játszott. Először nem volt akkora elán Silverben, mint ahogy megszokhattuk,de utána hamar magára talált. Itt fontos megemlítenem, hogy a kutyák sem robotok. Hiába gyakorolunk el valamit sokszor, nekik sem mehet minden tökéletesen. Ez sok mindenből fakadhat. Elfárad a kutya a nagy hangzavarban, sok az újdonság, sok neki az ember, sok az új szag. Ilyenkor a lényeg az, hogy ne erőltessük semmit rá a kutyára, mert az kihatással lehet a további munkánkra. 

Hajni és Zorka az iskolában már fogalommá váltak. Ami egyszer kipattan vagy az Attila, vagy a Hajni fejéből, az úgy is lesz. Egy nagyon jó példa erre a palánkozás és az akadályugrás. Hajni állította, hogy Zorka nem ugrik vagy palánkozik, Attila rácáfolt, mindkettőjük nagy örömére vagy inkább mindhármójuk. Ezek után kitaláltuk, hogy lövöldözzön az Attila pisztollyal és úgy fogassuk a Zorkát, természetesen ez is pipa. Ezután az autólopás következett, amit sikeresen be is mutattak! Majd bemutatták azt is, hogy a Hajnihoz senki nem érhet hozzá, még az Attila sem

Végül, de nem utolsó sorban Profi következett ismét, mint egy keretet adva az egésznek. Már összeszokott csapatként dolgozunk Attilával és Profival, bár ha tudtam volna, hogy dolgoznom kell vele, akkor nem szandált veszek fel. De pssszt, ez egy titok csak, hogy rögtönöztünk

A közönséget is bevontuk a munkába. Először a kérdésekre válaszoltunk, majd civilek is felvehették a védőkart és megfogathatták a kutyákat. Apolló és Zorka és kaptak egy-egy ideget és nagyon jól dolgoztak velük!

Összességében elmondhatom, hogy ez egy nagyon jó rendezvény volt. Egyre jobban összeszokunk és sokkal könnyebb már együtt dolgozni. A legjobb az egészben az, hogy mindannyian nagyon élvezzük a közös munkát!

Ha kíváncsi vagy további képeket itt találsz a DUDIK fesztiválos fellépésünkről!

Valamint a bemutatóról készült videót is megtekinthetitek:

 

Ezúton is köszönöm Attilának, Hajninak, Krisztinek, Tominak a szereplést (szigorúan ABC sorrendben) és Zolinak a képeket!

Szólj hozzá

Duna Dog Center Iskolaidőben Őrző-védő DUDIK