2014. nov 27.

Mindjárt itt vannak a nagy ünnepek!

írta: Duna Dog Center
Mindjárt itt vannak a nagy ünnepek!

Amikor eljönnek ezek a nagy ünnepek mindenki egy kicsit megbolondul. Meglágyul a szív és mintha minden sokkal szebb és jobb lenne.

Ilyenkor hajlamosak vagyunk arra, hogy mindent megígérjünk, összevásároljunk és elnézzünk. Ezért szokták a menhelyek és az állatvédők fokozottan felhívni a szülők figyelmét, hogy ne adjunk kisállatot ajándékba. Az ilyen "ajándékok" sajnos nem mindig azt kapják amit megérdemelnek, hiszen nem tárgyak, akit megunva a sarokba kell dobni.

De igazából én nem is erről szeretnék írni, hanem inkább ha már van állatunk, akkor mit is vegyünk neki karácsonyra. Hiszen aki kutyás és a kutyája családtag, az természetesen ugyanúgy szeretné meglepni valamivel. Néhány tipp:

- Egy nagyon extravagáns nyakörv. Amit persze csak "mutogatásra" tudok használni, de akkor is szuper jól néz ki.nyakorvek.jpg

- Ajándékcsomag: rágcsa, fogtisztító, labda! Mindent bele ami belefér és természetesen úgy, hogy ő maga tudja széttépni!kutya-divat.jpg

- Póló az ő képével: ez igazából nem is neki van, hanem magadnak, de akkor is milyen jó, hogy így is veled van egész nap!kutyas-polo.jpg

- Kutyapuzzle: Ez egy fából készült összerakós játék, amely kifejezetten kutyáknak lett kifejlesztve. A kutyusnak kell a puzzle darabokat a megfelelő helyre illeszteni.jatek-kutyanak-logikai-25x33cm.jpg

 

Végül pedig egy cikk az egészséges karácsonyi finomságokról:

 

Számtalan olyan karácsonyi édesség létezik, amely négylábú kedvenceidre ártalmas,  sőt, akár halálos is lehet. Melyek azok a finomságok, amelyeket nyugodtan megoszthatsz kutyusaiddal, cicáiddal az Ünnepek alatt?

karácsonyi terített asztal mellett minden kutya- és macskatulajdonos szívesen kényeztetné kedvenceit egy-két különleges ünnepi finomsággal. Sajnos vannak olyan ételek, amelyek veszélyesek a kutyákra, macskákra, de ez még nem jelenti azt, hogy négylábú kedvenceink nem vehetik ki a részüket az ünnepi lakomából.

Dr. Katrina Warren állatorvos szeretné megosztani velünk a legfontosabb szabályokat, amiket az Ünnepek alkalmával is be kell tartanunk és azokról a finomságokról is beszél majd, amiket megoszthatunk kedvenceinkkel.

 

karacsony-allatokkal


Egészséges karácsonyi finomságok kutyáknak

Hogy biztosan tudd, hogy az ünnepi jutalomfalatok nem ártalmasak, a legjobb, ha kimondottan háziállatok számára készített édességgel leped meg kedvencedet. Az kisállatkereskedésekben, szupermarketekben és állatorvosi rendelőkben számtalan karácsonyi finomság közül válogathatsz, melyek kimondottan kutyák vagy macskák számára készültek. De azzal is különlegessé teheted a kedvenced számára az Ünnepeket, ha benézel a közeli hentesáruboltba.

Dr. Katrina szerint egy nagy velőscsont tökéletes karácsonyi ajándék egy kutyának. Toby, az állatorvosnő kutyája is imádja ezt a finomságot.


karacsonyi-kutyak

„Karácsonyra Tobyt mindig egy nyers csonttal lepem meg, amit az ünnepi lakomán adok át neki. Egy birka- vagy marhalábszár tökéletes karácsonyi csemege, ezen kedvencünk jó ideig élvezettel elrágódhat.” Dr. Katrina szerint fontos, hogy a csont nyers legyen és semmiképpen sem szabad főtt csontot adni a kutyának. „Karácsonykor rengeteg kutyát visznek be az állatorvosi rendelőkbe, mert torkukon akadt a főtt csont. Ezt könnyen meg lehet előzni, ha nyers csontot adunk nekik.”

 

Forrás: http://www.haziallat.hu/macska/taplalkozas/karacsonyi-finomsagok/4300/

Szólj hozzá

Duna Dog Center GazdiktólGazdiknak